FAQ

Često postavljena pitanja

 • Koliko košta instalacija sistema? +

  Pametna kuća je u potpunosti ekonomski i funkcionalno optimiziran sustav te je u našoj ponudi cijena i do nekoliko puta manja nego na globalnom tržištu. Korisniku je omogućeno da sam definira dimenzije sustava sukladno svojim trenutnim potrebama. Mogućnost eventualne nadogradnje/promjene sustava ostaje otvorena u svakom trenutku! Dosadašnje iskustvo kaže da bi prosječna instalacija trebala koštati oko 6000 KM (stan od 80-ak kvadrata, kompletno opremljen). Pošto je sustav modularan i u potpunosti personaliziran za svakog korisnika, ovaj iznos naravno može varirati u ovisnosti o broju komponenti i složenosti same instalacije. Cijene se kreću već od par stotina maraka (za minimalnu instalaciju) pa naviše, sukladno broju modula koje određena instalacija zahtjeva. U svakom slučaju, kroz realne uštede i nemjerljivu funkcionalnost instalacija se jako brzo isplaćuje.

 • Koliko traje instalacija, odnosno vrijeme od podnošenja zahtjeva do realizacije? +

  Instalacija je specifična za svakog korisnika ponaosob. Naš stručni tim će, po Vašem zahtjevu, napraviti uvid na terenu. U skladu sa Vašim željama bit će Vam sugerirana razna riješenja te će se u dogovoru s Vama napraviti idejni projekat i potom pristupiti realizaciji. Na prvom mjestu nam je potpuno zadovoljstvo korisnika tako da između podnošenja zahtjeva i realizacije može proći od nekoliko dana do nekoliko tjedana.

 • Kako moduli izgledaju? Narušavaju li postojeći izgled interijera? +

  Većina izvršnih uređaja su mikromoduli, ekstra malih dimenzija, koji se instaliraju ispod prekidača, utičnica ili u razvodnim kutijama tako da se nakon instalacije uopće ne vide. Ostali elementi Pametne kuće ne narušavaju postojeći izgled interijera već mu daju nijansu prestiža i komfora...

 • Da li je sustav moguće nadograditi ili preseliti? +

  Instalacija sustava Pametne kuće odvija se po LEGOTM principu. Stoga se nadograđivanje, preseljenje ili bilo kakve promjene sustava obavljaju bez ikakvih poteškoća.

 • Da li alarmni sustav Pametne kuće može telefonski dojaviti korisniku i nestanak električne energije? Ima li back-up napajanje? +

  Da, ako korisnik želi, Pametna kuća ga može izvješćivati i o nestanku električne energije. Naravno, alarmni sustav raspolaže i sa akumulatorskim napajanjem. Pametna kuća koristi napredni alarmni sustav, koji uz sve standardne i napredne alarmne funkcije, služi i kao interface kućne automatike. Tako npr. možete telefonirati Pametnoj kući (preko alarmne jedinice) i upravljati sa bilo kojim uređajem.

 • Ako ne posjedujem fiksni telefonski broj mogu li imati alarmnu dojavu i telekontrolu? +

  U slučajevima kada korisnik ne raspolaže fiksnom telefonskom linijom Trendir doo koristi specijalne GSM konvertore, koji osiguravaju analogni POTS izlaz za alarmnu konzolu, te omogućavaju upravljanje Pametnom kućom putem telefonskog poziva! GSM konvertor funkcionira koristeći SIM karticu bilo kojeg mobilnog operatera.

 • Da li se Pametnom kućom može upravljati glasovnim komandama? +

  Da, Trendir doo omogućit će glasovno upravljanje svim uređajima u skladu sa korisničkim željama!

 • Da li se pametnom kućom i kamerama može upravljati putem interneta? +

  Da, svim uređajima u kući možete upravljati putem interneta. Naravno, nužno je da u kući posjedujete internet priključak i računalo. Pametna kuća koristi visoko sofisticirane IP kamere, koje uz pregrš ostalih mogućnosti, posjeduju i web server tako da za video nadzor putem interneta ne morate imati čak ni lokalno računalo.

 • Da li daljinski upravljač posjeduje ekran osjetljiv na dodir? +

  Između ostalih, u standardnoj ponudi imamo nekoliko daljinskih upravljača/konzola s ekranom osjetljivim na dodir, kojima osim upravljanja kućnom automatikom možete zamijeniti i sve ostale daljinske upravljače koje imate u kući (TV, DVD, VCR, HI-FI, klima,...)

 • Mogu li sam kreirati scenarije? +

  Da, po instalaciji ćete dobiti detaljne korisničke upute a i naš tim će Vam biti na dispoziciji. Općenito, upravljanje Pametnom kućom je jako ugodno i jednostavno pa tako i kreiranje vlastitih scenarija!

 • Moram li imati računalo da bi sustav radio? +

  Ne, uopće ne morate posjedovati računalo. Pametna kuća posjeduje svoj vlastiti logički kontroler koji vodi računa o procesima kućne automatike.

 • 1

FAQ nije ponudio odgovor na Vaše pitanje?

Ukoliko niste pronašli odgovor na Vaše pitanje naš stručni tim Vam sa zadovoljstvom stoji na raspolaganju!
Kontaktirajte nas
+387 63 286 908 | +387 61 263 611

office@pametna-kuca.ba

Adresa

Adresa
Husnije Repca 7 (Bulevar)
Grad
88000 Mostar
BiH
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak petak
Ponedjeljak-Petak
09:00 - 14:00
09:00-14:00
Vikend
Vikendom i praznicima
Ne radimo
Ne radimo